Logo


Hvem fortjener trosopplæringsprisen?

Hvem fortjener trosopplæringsprisen?

Hvert år deles Trosopplæringsprisen ut på konferansen. 

Dette er en pris til som går til en menighet, organisasjon eller gruppe som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning. Vet du om et arbeid som du mener burde få denne annerkjennelsen? 

Du kan lese mer og sende inn forslag til kandidater her

OBS: Fristen for å sende inn forslag er 23. august. 

Vinnerene får 50 000 kroner og et kunstverk laget av kunstneren Olga Grismo Nilsen. Det er et trykk som blir håndkollorert slik at hvert bilde blir helt unikt. 

Bildet øverst er av fjorårets vinner - Kirkeskipet i Lademoen kirke i Trondheim. 


Hvem går prisen til? 
Prisen tildeles menigheter, samarbeidsenheter, organisasjoner eller grupper som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning. IKO ønsker å framheve aktiviteter som gir barn og unge bedre kjennskap til den kristne tro, er preget av fornyelse og kreativitet og kan være til inspirasjon for andre menigheter og organisasjoner.
Kriterier for prisen

Prisen deles ut av IKO sammen med KA - Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter og Kirkerådet. Vinneren blir kåret av en jury. 

På bildet: Prisen i 2018 ble delt ut av representanter fra IKO, Kirkerådet og KA. Fra venstre: Ludvig Bjerkreim, styreleder for IKO, prisvinneren Ragnhild Steinholt, Kristin Gunleiksrud Raaum, leder av Kirkerådet, og Øystein Dahle, avdelingsdirektør i KA, Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.