- Musikk som skaper begeistring for kirken og dens oppdrag

- Musikk som skaper begeistring for kirken og dens oppdrag

Musikk er samlende. Det er noe over 1000 stykker kan dele sammen på én gang. Derfor er musikk også en viktig del av fellessamlingene på konferansen. 

Bildet over er fra Trosopplæringskonferansen 2018, med kapellmester Runar Netland på skjermen. 

- Musikk kan utfordre, den kan inspirere, og den kan binde mennesker sammen både lokalt og nasjonalt. Musikk er generelt sett en svært viktig, sier Wollert Krohn-Hansen. Han skal lede musikerne på årets Trosopplæringskonferanse. 

Spente og glade musikere
To stykker som er med på scenen i år er Marie (13) og Helene (10) fra Jessheim. Sammen med bandet skal de spille på konferansen. 

 - Det er litt skummelt, men også morsomt å kunne vise hva jeg kan, sier Marie. Hun spiller trompet i Jessheim skolekorps. Musikk er veldig viktig for henne. 

Begge to gleder seg til å spille sammen med Wollert Krohn-Hansen og bandet. 

- Jeg tror det blir morsomt, men det er veldig mange mennesker der, sier Marie. 

- Det blir litt skummelt, men også veldig gøy!, legger Helene til. Hun er klar for å spille klarinett sammen med bandet på scenen. 

- Det beste er å se ansiktene til så mange mennesker som sitter og hører på oss spille. Musikk er både gøy og spille og fint å høre på, sier Helene. 

Variere det musikalske uttrykket
Fra arrangørenes side er det et ønske å vise deltakerne som kommer igjen på konferansen et variert musikalsk uttrykk. 

- Derfor har vi de siste årene valgt å hente inn en ny kapellmester for planlegging og gjennomføring av det musikalske for hver konferanse. Kapellmesteren har satt sammen et band av dyktige musikere, og gjennom dette har vi fått variasjon i både sjanger og uttrykk. Vi har dermed fått preg på det musikalske arbeidet som har variert fra kirkemusikk med orgel til gospel og jazz, forteller leder av programkomiteen Kristin Frydenlund.

Årets band er en samling allsidige musikere med bakgrunn fra jazz, pop, rock, gospel og klassisk musikk. I tillegg er det med to barn, korpsmusikanter, som vil være med på noen av salmene. (Les mer om alle musikerne lenger nede i saken). 

- Uttrykket vil være mer preget av rytmisk musikk enn av klassisk kirkemusikk. Vi håper at musikken kan oppleves levende og frisk slik at deltakerne går fra konferansen oppstemte, sier en engasjert kapellmester. 

Sterkt forhold til musikk
Musikken og bandet vil være med å ramme inn fellessamlingene i starten og slutten av programmet. Det vil være mye kjente sanger og salmer for deltakerne, og tekst vil vises på storskjerm. 

- Mange mennesker har et sterkt forhold til musikk. Hvis de møter sin musikk i kirken, kan det skape gjenkjennelse. En kan også bli inspirert av musikk en ikke har hørt før. Mitt ønske for musikken på Trosopplæringskonferansen er at den skal skape begeistring for kirken og dens oppdrag, sier Krohn-Hansen. 

 

Her kan du se en kort presentasjon av bandmedlemmene: 

Wollert Krohn-Hansen, tangenter
Wollert Krohn-Hansen er kantor i Ullensaker kirke og bandleder på årets trosopplæringsfestival. Ellers jobber han som frilans jazzpianist, arrangør og komponist. Han er en ettertraktet akkompagnatør for artister, kor og korps.

 

 

 

Ingelin Dahl Helbø, sang
Ingelin Dahl Helbø jobber til daglig som menighetspedagog i Hovin menighet. I tillegg har hun jobbet i mange år som både dirigent og sanger, og gjør årlig en rekke jobber i ulike settinger. Hun har tidligere gitt ut solo-plate, og også vært korist for artister som Ellie Goulding, Josh Groban og Stevie Wonder.

 

 

Vetle Larsen, trommer
Vetle Larsen er vokst opp på Jessheim og er utdannet med mastergrad i utøvende musikk på jazzlinja ved musikk-konservatoriet i Trondheim. Vetle er frilans trommeslager og har blant annet spilt med Nils Olav Johansen orgeltrio, Harch kvartett, Cecilie Grundt Kvintett, Vidar Busk Trio. (Foto: Torbjørn Buvarp)

 

 

Ingrid Berg Mehus, fiolin og sang
Ingrid Berg Mehus er fiolinist og sanger og har studert ved på Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har blant annet jobbet som nattklubb-fiolinist i Norge og i utlandet. Hun var også oppvarmingsartist for artisten David Guetta i Oslo Spektrum i 2010. Hun ga i 2018 ut en EP med improvisert musikk sammen med Thomas Enger. I mars 2019 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten "Feel". (Foto: Tom Gustavsen)

 

 

Erland Helbø, gitar
Erland Helbø er freelance gitarist fra Jessheim. Han har deltatt på utallige konserter og produksjoner med kjente og ukjente aktører. Hovedgeskjeft er Oslo-teatrenes orkestergraver hvor han har medvirket som musiker på flere store oppsetninger.

 

 

John Børge Askeland, bass
Høgskolelektor i musikk. Ansatt på NLA Høgskolen Staffeldtsgate. Spilt masse på Det Norske Teatret. Medforfatter av boken Band eller Orgel? Ja takk!

 

 

Marie Furuseth Løe 13 år
Spiller trompet i Jessheim skolekorps. På fritiden holder hun ellers på med fotball og svømming.

Helene Furuseth Løe 10 år
Spiller klarinett i Jessheim skolekorps. På fritiden holder hun ellers på med håndball og svømming.

 

 

 

LES OGSÅ: Er du under 25 år og har lyst til å bli med på Trosopplæringskonferansen? Sjekk ut om U25-tilbudet gjelder for deg, så kan kanskje du reise på konferansen for menigheten din. 

LES OGSÅ: Helt ærlig trosopplæring: Maria Saxegaard (25) er årets programleder.