Heder for god trosopplæring

Heder for god trosopplæring

Suldal fellesrådområde vant årets Dåpspplæringspris!

 

Dåpsopplæringsprisen ble delt ut i dag under Trosopplæringskonferansen 2012 i Lillestrøm.

Juryens begrunnelse:

Prisvinnar i år har organisert eit systematisk tilbod om trusopplæring som kombinerer lokale tiltak i kvar grend og felles samlingar for alle kyrkjelydane i kommunen. I samband med dei ulike fasetiltaka, vert det orientert om og invitert til det kontinuerlege arbeidet. Slik er det blitt utvikla eit godt samvirke mellom fasetiltak og kontinuerleg arbeid. Juryen framhever at vinnaren av prisen har fått til ei overkommeleg og smart organisering av trusopplæringa i ei kommune med små einingar og stkk på ore fysiske avstandar. Juryen har også vektlagt at arbeidet er godt forankra i sokneråd og utval for trusopplæring. Vinnaren av Dåpsopplæringsprisen 2012 er trusopplæringsarbeidet i Suldal fellesrådsområde. 

Turid Børtveit Skjelstad er eneste ansatte trosopplæringsmedarbeider i Suldal, ett fellesrådsområde med seks menigheter og ingen sentrale trosopplæringsmidler. Hun kom alene på scenen, nesten litt fortumlet over å ha fått prisen.
- Jeg fikk vite først på fredag at vi var nominert, samtidig med at jeg fikk vite at vi hadde vunnet. Det var et lite sjokk, ja. Jeg tror at nøkkelen til at vi får til et godt arbeid i Suldal, er at vi trekker inn mange frivillige. Og en ting jeg har lært meg, er at jeg må være konkret i utfordringen. Folk svarer mye lettere ja når det er en konkret oppgave de vet de mestrer, og jeg er også opptatt av å få med de som ikke er så ofte i kirken.

Prisen er 20 000 kroner og et litografi av Helge Bøe. Hva pengene skal brukes til, nei det har ikke vinneren rukket å tenke på.

- Det hadde jo vært gøy å samle alle som bidrar til en fest, men jeg tenker det blir noe annet. Jeg tror nok ikke det blir vanskelig å finne et godt formål i det lokale arbeidet for døpte i Suldal!

IKO – Kirkelig pedagogisk senter, deler ut dåpsopplæringsprisen hvert år for å løfte frem god dåpsopplæring som skjer lokalt. Prisen tildeles tiltak eller personer som har bidratt med fortjenstfull innsats i dåpsopplæring/kirkens undervisning, og den er sponset av KA - Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon.