Bra damer på trosopplæringskonferansen

Bra damer på trosopplæringskonferansen

To kjente damer med ganske så ulik tilnærming til det å «Leve og vokse» vil stå på scenen på Lillestrøm i oktober; filmskaper Margreth Olin og komiker Lene Kongsvik Johansen.

Tekst: Siv Thompson

Olin er prisbelønt og kjent for sitt sterke engasjement for svake i samfunnet gjennom dokumentarer som Dei mjuke hendene, Ungdommens råskap og spillefilmen Engelen. For tiden jobber hun med tema knyttet til barn og unge som lever på yttersiden av samfunnet. På konferansen vil hun både utfordre og inspirere til å se hva som bor i barnet, og videre lytte til hva barnet har å fortelle oss. 42-åringen fra Sunnmøre sier selv at «det er flamme i hvert barn», det er tanker rundt dette hun vil dele med deltakerne på Norges varemesse 17. oktober.

Ultrarosa konfirmant
Lene Kongsvik Johansen ble for alvor kjent gjennom serien Kongsvik ungdomsskole i fjor. Samme år ble hun kåret til årets morsomste under Komipris-utdelingen. På Lillestrøm vil blant andre Kine dukke opp. 16-åringen Kine er prototypen på ei bertete fjortisjente, med egen rosablogg og store, litt urealistiske forventninger til egne talenter.

Velg et passende dypdykk
Mens programmet på scenen vil legge opp til gode samtaler rundt temaene «hva vil det si å leve i sin dåp?» og «hva er det som gir vekst?», vil seminarprogrammet gå ytterligere i dybden. På konferansen kan man velge mellom 18 seminarer, blant annet disse:
• Den vanskelige tweensgruppa = lettere enn antatt? (Om arbeid blant barna mellom 10-14)
• Muligheter på nett! (Om «kirkelig» bruk av sosiale medier blant unge)
• Fra bekymring til handling. (Om hvordan man skal møte barn man mistenker er utsatt for omsorgssvikt)
• Leir – genial trosopplæring! (Om erfaringer og praktiske tips for å arrangere vellykket konfirmasjonsleir)