Nåde til alle

Nåde til alle

Tekst: Siv Thompson Foto: Sveinung Bråthen

1400 mennesker fyller The Qube på Gardermoen i dag – det er den 17. trosopplæringskonferansen, og som alltid samler den begeistrete medarbeidere fra hele landet.

Åpningen på konferansen var spesiell i år. De unge organistspirer Magnus Lange og Selina Loewen spilte sammen med Nils Henrik Asheim, på de to orglene som var i bruk på scenen.

Ikke minst var det flere sangere fra kor rundt om i landet, innspilt på forhånd, som sang sammen med høyst tilstedeværende Toneklang fra Lillestrøm. Ganske så sømløst ble opptak og virkelig sang og musikk der og da knyttet sammen – og det var lett å se at det beveget mange av de 1400 som var til stede.

Komiteen bestående av ansatte i IKO – Kirkelig pedagogisk senter og Kirkerådet, fant det naturlig å velge «Nåde – frihet til å leve» som tema, nå på tampen av reformasjonsmarkeringen i 2017. Nåde ble også løftet fram i åpningsprogrammet og i seminarer.

Ett ord som betyr nåde for deg

Sammen lagde de 1400 deltakerne en ordsky på fellessamlingen. Ved hjelp av nettsiden menti.com fikk alle i salen sendt inn ett ord som betydde nåde for dem. Ordet gratis og kjærlighet dukket fort opp som dominerende ord i skyen. 

nade_mobil

Nye lokaler

The Qube er et nytt bekjentskap både for arrangører og deltakere. Og så langt kan det i alle fall virke som dette nye stedet fungerer meget godt, det er lett å orientere seg i, og deltakerne finner fint fram til ønsket seminar. Hovedsalen er også spennende knyttet sammen med Torget og Teltet i år.