Fint å delta på konferansen

Fint å delta på konferansen

I Helt ærlig i sceneprogrammet på Trosopplæringskonferansen er en av gjestene skuespiller Andrea Bræin Hovig. Hun har et mangfoldig engasjement som skuespiller, i mange sentrale roller både på scenen og på film. Denne høsten har hun hatt roller i flere norske filmer som Barn, Håp og Disco. Dette er filmer som tar opp tema som er aktuelle for oss som jobber med barn og unge.

Men vi har invitert Andrea Bræin Hovig til å i være med i et panel for å snakke om dåp og om misjon på Trosopplæringskonferansen. Som en liten forsmak på hva hun tenker om disse spørsmålene, har vi snakket litt med henne om disse temaene. Hva hun ellers tenker rundt dette får vi høre mer om i samtalene den 6.november.

Hva er Helt ærlig? Les her

Døpt inn i til fellesskapet

Men hvilke tanker har du rundt dåp?
– Selv ble jeg døpt da jeg var 24 år. For meg ble dåpen en inngang i et fellesskap som jeg ønsket å tilhøre. Og da jeg selv fikk barn var det helt naturlig at de også ble døpt, forteller Andrea Bræin Hovig. Gjennom å døpe barna tilbyr vi dette fellesskapet. Så kan de heller melde seg ut hvis de ønsker. Jeg ser på dåp som en invitasjon, legger hun til.

Dele tro

Hva betyr misjon for deg?
– For meg handler det om å dele tro. Jeg jobber i et miljø der det å tro er ganske fjernt. Men de vet jeg er kristen, og når noen åpner opp for å snakke om tro kan det gi noen fine samtaler. Det er på den måten jeg synes det er fint å dele tro. Når det gjelder mitt forhold til tro, er det noe jeg bare gjør. Det er faktisk så enkelt som at jeg ikke kan la være å tro. For meg er det å tro mer fornuftig enn å ikke tro.

Oppdrag kirke

Konferansens tema er Oppdrag kirke. Hva tenker du når du hører dette temaet?
– Jeg blir ganske konkret. For jeg ønsker meg kirker som kan senke tersklene, bokstavelig talt. Kirkene må være tilrettelagt for alle, så alle kan komme seg inn. Og kirkene må være åpne; både for alle som ønsker å høre til der, og gjennom flere åpne timer i døgnet.  Dette med åpne kirker er faktisk noe jeg tenker mye på, sier hun.

–  Og jeg gleder meg til å være med på Trosopplæringskonferansen, legger hun til!

 

Les også: Lytt til oss – UKM på Trosopplæringskonferansen
Les også: Oppdrag –  å ta imot