Rekord for trosopplæringskonferansen

Rekord for trosopplæringskonferansen

Rekordmange ansatte og frivillige i Den norske kirke deltok i årets Trosopplæringskonferanse.


I alt var det 2000 personer samlet i Norges Varemesse i Lillestrøm, der 1800 var påmeldte ansatte og frivillige som jobber med barn og unge i Den norske kirke.

Trosopplæringsprisen 2014 ble tildelt Hareid menighet for inspirerende arbeid for barn og unge.
- Prisen går i år til en menighet som har utformet og gjennomført en mønsterverdig lokal plan for trosopplæring, meddelte juryen. Les mer om Trosopplæringsprisen her.

Hilsen fra kulturministeren
Kulturminister Thorhild Widvey var en av gjestene, og kom med en hilsen til alle trosopplæringsmedarbeiderne i kirken.
- Tusen hjertelig takk for den gode innsatsen dere gjør! Dere legger ned en stor innsats for barna våre og sikrer folkekirkens fremtid, sa hun.

Basketballstjerne imponerte
Marco Elsafadi, tidligere basketballstjerne og nå ambassadør for UNICEF, holdt et imponerende foredrag om oppveksten sin og sitt engasjement for vanskeligstilte barn. Spesielt viktig var det å være den ene personen som så ett barn med problemer.

- Før vi kom til trygge Kragerø bodde vi en sliten ghetto i Berlin sammen med mange andre flyktninger med midlertidig oppholdstillatelse. I helgene holdt menigheten åpent hus for oss barna. Foreldrene mine, som er muslimer, sendte barna sine til menigheten for at de skulle være trygge. I noen år vokste jeg opp i menigheten i helgene og ble sett av deres trosopplærerkolleger i Tyskland, fortalt Eslafadi.

Bilder
Lik konferansen på Facebook og se bilder og oppdateringer som ble gjort i løpet av dagen.
Gå hit for å komme til Trosopplæringskonferansens facebookside.


Trosopplæringskonferansen 2015
Både tidligere deltakere og nye medarbeidere i trosopplæringen er velkommen til neste års konferanse, torsdag 5. november 2015.