Første gang på konferansen som direktør

Første gang på konferansen som direktør

Om bare noen få uker samles kirkelige frivillige og medarbeidere på årets trosopplæringskonferanse. En som deltar for første gang med «ny hatt», er Ingrid Vad Nilsen.

Tekst: Siv Thomson Foto: Bo Mathisen

I ti år var hun ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet, med ansvar for kirke. Nå er hun Kirkerådets nye direktør, og den 17. oktober skal hun selvfølgelig på The Qube.

– Trosopplæringskonferansen er et viktig sted å treffes. Og slike møteplasser for å «se og bli sett» må ikke undervurderes – særlig ikke når mange til daglig jobber i små stillinger og med få kollegaer. Da er møteplasser for inspirasjon og faglig påfyll viktige.

 

I samlet flokk
På konferansen skal direktøren delta på scenen og snakke om hvordan hele staben kan samles om trosopplæring. Og hvorfor er det så viktig at alle er engasjerte?

– Trosopplæring er et samlet løft for Den norske kirke, alle menigheter og derfor selvfølgelig også alle ansatte! Ledere må ta lederansvar og samle troppene for samlet innsats. Alle skal ikke være med på alt, men det er viktig at menigheten eier trosopplæringen sammen, framsnakker den og bidrar på hvert sitt vis til at vi lykkes.

 

Si hei!
I mange år har hun opplevd konferansen fra sidelinja. Kanskje har hun noen innspill, nå som hun er i en annen posisjon som leder for en vesentlig del av arrangørstaben.

– Jeg bør nok oppleve en hel konferanse før jeg uttaler meg om det, her har det vært gjort en flott jobb gjennom mange år og jeg gleder meg til årets samling.

Og hvis noen skulle ha lyst til å bli bedre kjent med den nye sjefen for kirken, er det bare å ta kontakt når du ser henne i et ledig øyeblikk.

– Jeg har satt av dagen for å delta, lytte og lære, og slå av en prat.