Håpet er alltid større

Håpet er alltid større

Hovedforedraget på konferansen holdes av Asle Finnseth.

- Vi er i ferd med å koke kloden. Og de fattigste rammes verst, sier Asle Finnseth. Foredraget hans handler om klimakrisen sett i lyset fra Jesu ansikt.

- Dette er et scenario til å bli lamslått av, også for kirkefolk. Og «forvalteransvaret» kan kjennes forslitt. Samtidig bekjenner kirken at Jesus er verdens håp? Er det bare åndelig klingklang? Eller omfatter redningen også havet og skogene, ikke bare menneskene? spør han i beskrivelsen av foredraget.

Det kristne håpet
Klimakrisen kaster skygger, også over kirkens formidling til barn og unge om Guds drøm for sitt skaperverk.
- Jordens fremtid står på vippen, mellom håp og håpløshet. En gjenoppdagelse av det kristne håpet - om gjenreisning og nyskapelse for alt liv - er en av kirkens viktigste bidrag til verden i dag. Både inn i de politiske debattene, men også som alternativ til “privat” mismot, resignasjon og virkelighetsflukt, mener Finnseth.

- Et kjernepoeng i Jesu komme til verden er at Gud ikke lar sitt skaperverk i stikken, men vil gjenreise og fullende det. I lys av “det levende håpet” kan vi gjenkjenne også hverdagens små prioriteringer som innslag i Guds håpshandling med oss og med verden. Et slikt håp formidles best av den som selv har latt seg berøre av det, avslutter han.

Om foredragsholder:
Asle Finnseth er redaktør i fordypningsmagasinet STREK, og har 15 års fartstid som journalist på feltet miljø og utvikling i avisen Vårt Land. Han har skrevet tre bøker, blant annet “…men gleden er et annet sted”, om hva det vil si å leve som en kristen i forbrukerkulturen. Finnseth er en av grunnleggerne av Korsvei-bevegelsen.