Hellig alminnelig konferanse 2018

Hellig alminnelig konferanse 2018

 

Årets konferanse har fått overskriften Hellig alminnelig. Dette er den 18. trosopplæringskonferansen i rekken, og nå skal man altså fordype seg i hva det vil si å være både hellig og alminnelig, eller hellig alminnelig.

Tekst: Siv Thompson Foto: Sveinung Bråthen

Heidi Jannicke Andersen er til daglig forlagssjef i IKO, og i tillegg prosjektleder for konferansen i år. Hun har en klar oppfatning av hva som skal formidles den 17. oktober.

– Årets konferanse vil utforske hva det er å leve hellige, alminnelige liv, og være en hellig, alminnelig kirke. Et hellig alminnelig liv innebærer blant annet å ta ansvar, akkurat der man lever. Hva betyr det i møte med klima og miljøkriser, voksende forskjeller mellom rike og fattige, og holdninger som utrykker menneskeforakt for eksempel? Dette er ting vi ønsker å belyse.

Konferanse for alle

– Trosopplæring defineres til 0-18, så det er en nokså stor avgrensing i utgangspunktet, og konferansen vil være aktuell for alle som har med aldersgrupper 0-18 å gjøre. Likevel vil det muligens bli et litt større fokus på skolealder enn på førskolealder denne gangen.

Prosjektlederen jobber altså til daglig først og fremst med publikasjoner, som forlagssjef. Som leder for konferansen, er hun ikke spesielt opptatt av å prege den selv, men vil heller løfte hele komiteen som står bak planlegging og gjennomføring.

– Dette er et fellesskapsprosjekt med stort engasjement og involvering fra alle som jobber med konferansen. Ingen vil merke hvem som er prosjektleder utover trosopplæringskomiteen, tror jeg.

Suksess på The Qube

Konferansen i fjor ble avholdt på The Qube ved Gardermoen, etter mange år på Norges Varemesse på Lillestrøm. Erfaringer i fjor gjorde det lett å velge The Qube også i 2018.

– The Qube er intimt – det er korte avstander mellom fellessamlinger, seminarer og torg. Det er lavere under taket, og mer kompakt enn det vi har erfart fra Varemessen. I tillegg er det penere interiør, noe som i sum høyner opplevelsen av konferansen, det gjør den lunere og varmere. Vi er glade for å dra tilbake dit! Stedet oppleves veldig passende for oss, og det ble en fin nærhet mellom de ulike delene av konferansen, program, seminar og torg.

Årets konferanse er altså den 18. i rekken. Mange deltakere fra hele landet kommer år etter år, mens andre deltar når tema treffer og rammebetingelser gjør det mulig. Men prosjektlederen mener at dette er den viktigste konferansen for alle som brenner for trosopplæring.

– Det legges ned veldig mye arbeid i å finne aktuelle tema og oppdatert kunnskap å dele. Vi legger stor vekt på sammensetningen av seminarene og programmet. Dette er det største nasjonale arrangementet for de som arbeider med trosopplæring, barn og unge. Dermed blir det et viktig kollegialt møtested og et viktig sted å være for relevante utstillere. Vi venter rundt 60 utstillere til årets konferanse – alle med høy aktualitet for deltakerne på konferansen.

Og i dag er påmeldingen åpen, det er bare å holde av datoen, følge med når program legges ut, her på nettsiden og på sosiale medier.