Hiphop på Trosopplæringskonferansen

Hiphop på Trosopplæringskonferansen

Ett av høydepunktene på Trosopplæringskonferansen pleier å være gudstjenesten. Heller ikke i år vil dette bli en skuffelse, når gudstjenesten med plass til et par tusen deltakere skal fylles med breakdance og hiphop-musikk.

Tekst: Siv Thompson

I Stovner, Høybråten og Fossum menigheter har de i flere år laget spenstige hiphop-gudstjenester sammen med konfirmantene. Nå skal suksessen deles med de mange hundre deltakerne på Trosopplæringskonferansen.
- Det er flott å kunne dele dette, det blir jo en kraftig forstørring av gudstjenestene vi har i Stovner med konfirmantene. I en enorm sal, og med en menighet som er mangedoblet i forhold til det vi er vant til, tror jeg dette blir noe helt unikt, forteller trosopplæringsleder i de tre menighetene, Silke Pahlke.

På Lillestrøm vil den amerikanske streetkulturen få en utpreget plass mellom kjente elementer. Det skal breakes på scenen, beatbox skal få hele menigheten til å svinge, og grafitti-piecer vil være noe annerledes man kan hvile øynene på. Dette mikses sammen med kjente gudstjenesteelementer som salmesang, kyrie, preken og klokkeklang. Mens trosbekjennelsen rappes og hjerterytmebeat setter stemningen under nattverden. Altså en salig blanding som gir nye impulser til hjemlig gudstjenesteutvikling og trosopplæringsarbeid.

Jorunn Blindheim ved IKO - Kirkelig pedagogisk senter, leder hovedkomiteen som planlegger konferansen i oktober. Hun har store forventninger til hiphop-gudstjenesten.
- Jeg har ikke vært med på gudstjenesten i Stovner, men har hørt så mye bra om den fra andre som har deltatt! Så jeg tente på å ha dette på Lillestrøm. Hiphop-gudstjenesten viser tydelig det involverende samspillet med ungdom fra lokalmenigheten. Form og innhold kommuniserer med de unge, samtidig som det fenger store og små i menigheten. Faktisk får hele aldersspennet mye ut av dette. Og det er nettopp det som er nøkkelen til suksess, at det kommuniserer så bredt. Gudstjenesten har dessuten et spennende tverrfaglig samarbeid mellom kantor, prester og trosopplæringsmedarbeidere sammen med frivillige. Jeg tror helt sikkert dette vil være både oppbyggelig og inspirerende for deltakerne på konferansen, sier hun.

Gudstjenesten feires kl. 1530 på Trosopplæringskonferansen.