Hovedsending

Tegnspråktolket

Ønsker du å se hovedsendingene tegnspråktolket?

Trykk her

«Mer enn ord» er årets tema. Men hva er egentlig ord? Hva forteller de – taust og åpent – om våre holdninger og verdier? Kirka har stor tillit til ordene, kanskje for stor. For også det språkløse kan formidle Guds nåde, og ordene kan kludre det til.

Åste Dokka, programleder

 

I hovedsendingen møter du Hedvig Montgomery som skal snakke om hvordan barn i Norge i dag har det og hvordan kirka kan være en et godt sted for dem. Du møter preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit som snakker om høye krav - og de enkle praksisene. Kristin Storrusten kommer for å snakke om språk, Ingunn Aadland for å snakke om bibelfortellinger og hvordan vi formidler dem, Maria Liholt snakker om hudfarge og Øyvind Woie om de seendes blindsoner. Også deler vi ut Trosopplæringsprisen. 

Meld deg på her

Bidragsytere:

1portrett_full-opplosning

Åste Dokka er forlagsredaktør og kommentator i Vårt Land. Hun er ordinert prest og ph. d. i teologi, forfatter og vert for podcasten Dokka.

Programleder

1hedvig_foto_janne-rugland

Hedvig Montgomery er psykolog med fordypning i familieterapi og parterapi. Hun holder en rekke kurs og foredrag for foreldre, barnehager, lærere og annet personell om relasjoner med barn og barns utvikling. 

Gjest i studio

oyvind-woie_lite-til-nettsiden

Øyvind Woie er generalsekretær i KABB, Kristent arbeid blant blinde og svaksynte. 

Gjest i studio

storrusten_lite-til-nettsiden

Kristin Storrusten er journalist og forfatter. Storrusten jobber til daglig i Aftenpostens kulturredaksjon. Hun har laget podkaster om språk sammen med språkforsker og forfatter Helene Uri. I tillegg har hun skrevet tre bøker.

Gjest i studio

maria-krogtoft-liholt_foto-julie-emblem-askim

Maria Maimunatu Krogtoft Liholt, 33 år fra Hauketo, Oslo. Født i Sierra Leone og adoptert som 5-åring. Kateket i Holmen kirke i Asker, og vert for Vannhullet podcast sammen med Siv Misund. 

ingunn_ner

Ingunn Aadland, Ph.d. i bibelfag fra MF. Hun er rådgiver på IKO - Kirkelig pedagogisk senter, hvor hun blant annet forsker på Bibelen og bibelbruk i kirke og trosopplæring. 

fykse_tveit_b_foto_bo_mathisen_utsnitt

Olav Fykse Tveit, biskop og dr. theol., og er ny preses i Bispemøtet. Han ble vigslet til biskop og innsatt som preses den 10. mai 2020 i Nidarosdomen. Olav Fykse Tveit kommer fra stillingen som generalsekretær i Kirkenes verdensråd (KV) der han har vært siden 2010.

Gjest i studio

fra-innspilling-2

Baden&Baden, består av brødrene Hans Olav Baden (kirkemusiker i Holmlia kirke) og Peter Baden (trommeslager og elektronikakunstner). Sammen vil de gi oss en litt annerledes musikkopplevelse fra kirkerommet. Her vil kjente salmer smelte sammen med elektronikk og sampling, mens lys og projeksjon preger orgelets fasade.  

Musikkansvarlig