Konfirmert, hva nå?

Konfirmert, hva nå?

Unge i kirken ønsker substans og relasjon

På Trosopplæringskonferansen i år ble det arrangert to workshops i samarbeid med Ungdommens kirkemøte (UKM). Disse ble planlagt og utført i samarbeid med ungdommer fra møtet, om tema de selv hadde valgt. En av dem var Konfirmert, hva nå? hvor representanter fra Ukirke i Stavanger ledet.

I dag konfirmeres fortsatt flesteparten av Norges 14-15-åringer. Undersøkelser viser at mange av dem har hatt det fint i konfirmanttiden, men likevel er det ikke mange som kommer igjen før mange år etter konfirmasjonsdagen.

Så hvordan kan menigheter legge til rette for at unges spørsmål, uttrykk for tro og tvil, og deres behov for ærlige og ekte relasjoner blir anerkjent og ivaretatt?

Ukirke, som ledet denne workshopen, er et konsept fra Stavanger, hvor de det siste året har åpnet dørene for ungdommer midt i sentrum. Her er det ungdommene selv som er med og bestemmer hva som skal skje. På kalenderen står det ting som spill&chill og mat&prat.

Les mer om Ukirke

På bildet: Tor Magne Nesvik, utviklingsleder i Stavanger kirkelige fellesråd. 

I Stavanger har de undersøkt og gjort seg erfaringer om hva unge synes det er viktig at kirken kan tilby. Det er blant annet relasjoner. Både hvilken relasjon ungdommene har til lederne i kirken, hva venner velger å gjøre videre, og hva som er viktig for familien.

Et annet viktig stikkord er substans. Gir deg med noe? Det påvirkes av om ungdommene får en god forklaring på hvorfor ulike aktiviteter gjøres, for eksempel gudstjenesten.

Er det åpent for tilgjengelig for meg, og blir jeg hørt og tatt på alvor?

På workshopen delte seminarholderne sine erfaringer, og deltakerne summet i grupper.

Hva kan vi gjøre for at alle de flotte konfirmantene fortsatt ønsker å være en del av menighetene og kirken?

Erfaringene som ble gjort på denne workshopen under Trosopplæringskonferansen var å ha fokus på hva ungdommene selv søker etter, nemlig relasjoner og substans.

Les også: Lytt til oss!, også med tema fra UKM

Var du på seminaret?
Du finner presentasjonene fra dette og flere av de andre seminarene her