olaf-huuse-haraldstad

Møt årets programleder

Årets digitale hovedsending blir denne gangen ledet av Olaf Huuse Haraldstad. Han er prest og jobber i Asker. 

Jeg kjenner at det skal bli spennende å høre hva folk tenker er sin drivkraft i sitt arbeid. Jeg har tenkt litt for min egen del, så ligger drivkraften i skaperglede. Det ligger så mye, for meg, drivkraft i det å få til å skape noe – kanskje ord eller bilder, musikk, noe som sier noe om det å være menneske. Jeg kjenner det er et stort moment som ligger i meg når jeg får lov til å jobbe med sånne ting. Det syns jeg er skikkelig kjekt, og selv om det kan være utfordrende og vanskelig, så føles det viktig og meningsfylt.

Så har jeg tenkt på om drivkraft kanskje kan være et ord som kan erstatte tro for meg. Akkurat som den relasjonen jeg har til Gud likegodt kan kalles drivkraft! Og det føles litt pretensiøst å si det, og kanskje sånn mellom oss kan jeg bruke de ordene på det men, men det er noe med den relasjonen, den bevegelsen som Gud setter i gang, den drivkraften som ligger i det, som helt klart har stor betydning i jobben min – og i livet mitt egentlig.

Hva gleder du deg mest til med årets konferanse? 

Jeg gleder meg veldig til å høre historiene til gjestene våre. Det blir spennende å høre hva som driver de i deres arbeid. Også tenker jeg det at Drivkraft det er et tema som får oss til å løfte blikket litt, det får oss til å se på meningen bak, og hvorfor vi står i de jobbene eller vervene som vi har, de frivillige engasjementene. Hva det er som gjør at vi bruker så mye tid og krefter og så stor del av livene våre på dette, på kirka. Hvilken drivkraft er det som ligger bak der? Kanskje alle som er på konferansen skal få lov til å jobbe og ha mulighet til å kunne jobbe med det? Det syns jeg er spennende.

Jeg ser fram til å sitte sammen med stab og frivillige og ha en dag, en konferansedag sammen, kanskje i kirkerommet, også kan vi sitte der og høre på spennende mennesker som snakker om spennende ting, og få diskutert litt. Og kanskje får vi muligheten til å dele litt med hverandre, hvilken drivkraft det er som gjør at vi orker og har lyst, og vil bruke så mye tid på dette.

 

Hvorfor bør folk melde seg på årets konferanse? 

Etter månedsvis med annerledestid så tror jeg det blir fint å få noe felleskap igjen. Om det bare er med staben og noen frivillige, så er man likevel sammen med noen, også er vi sammen alle på konferansen om et faglig felleskap. Vi kan gjøre noe viktig sammen, og jeg tror det at det her kan være en konferanse som virkelig kan kickstarte oss etter en spesiell tid, hvor vi kan hente inspirasjon som vi kan bruke inn i det arbeidet som vi står i hver dag. Så jeg håper denne konferansen blir en skikkelig vitamininsprøyting for alle sammen som blir med på den.

 

Vi gleder oss til å oppleve konferansen med dere! Hilsen alle oss fra IKO og Kirkerådet som planlegger konferansen. 

Meld deg på konferansen her!