Fellesprogram

Endelig skal vi møtes igjen som før og få påfyll av musikk, latter, samhold, ny kunnskap, og vi skal få feire gudstjeneste sammen.

Du møter blant andre:

CroppedImage

Monika Halsør

Kateket og årets programleder
CroppedImage

Mathias Hagren Kalin

Lærling og årets medprogramleder
288203831_1182828265798833_5302024558891237059_n

Hans Dur Molvik

Kantor og årets kapellmester
CroppedImage

Kari Mangrud Alvsvåg

Biskop og predikant i gudstjenesten
CroppedImage

Hanne Punsvik Øygard

Sokneprest og hovedliturg i gudstjenesten
steffen

Steffen Eikenæs

Kateket og medliturg i gudstjenesten
CroppedImage

Anne Birgitta Langmoen Kvelland

Direktør på IKO og deler ut Trosopplæringsprisen på årets konferanse
kari2_kn

Kari Øyen

Seniorrådgiver i seksjon Øst-Afrika i Kirkens Nødhjelp og paneldeltaker på årets konferanse
pio1-(1)

Pio Ding

Seksjonsleder Øst-Afrika i Utenlandsavdelingen i Kirkens Nødhjelp og paneldeltaker i årets konferanse
sivbonde.

Siv Bonde

Nettverksleder i Kirkens Nødhjelp og leder en av panelsamtalene på årets konferanse
CroppedImage

Marit Brandt Lågøyr

Ddirektør i avdeling for politikk, ledelse og innovasjon i KA og leder en av panelsamtalene på årets konferanse
CroppedImage

Atle Sommerfeldt

Biskop emeritus og paneldeltaker på årets konferanse
CroppedImage

Dag Inge Ulstein

Stortingsrepresentant og paneldeltaker på årets konferanse (Foto: KrF/CC BY-NC-ND 2.0)
tid---de-tre-til-venstre

TID kafé & landhandel

Initiativtakere fra prosjektet i Ål deltar i paneldebatt på årets konferanse (Foto: Foto: Martin Stærk/KA )

Det blir energi fra scenen med musikk, fra klassisk guttekor til trommer og salmesang. Det blir et variert program der vi blant annet skal høre om hvordan vi som kirke kan gi videre en tro som bærer gjennom livet. Hvordan møter vi barn og unge i en hverdag med små og store kriser? Hva er, og hvordan forholder vi oss til, influenserteologi? Hva betyr Tro som bærer i møte med psykisk helse og bærekraft? Hvordan kan kirken og organisasjonene samskape med kommunen for å løse utfordringer i samfunnet?

 

Kirkens samfunnsoppdrag/Samskaping

Hvordan kan kirken bidra til å løse de store utfordringene i samfunnet? Hvordan kan vi samarbeide med andre aktører? I en panelsamtale møtes statssekretær i UD Bjørg Sandkjær, direktør i Norad Bård Vegar Solhjell, biskop emeritus Atle Sommerfeldt og samskapingsprosjektet "TID kafé og landhandel". 

Vi drøfter hvordan kirken, med 9000 ansatte og 100.000 frivillige, kan bidra til å nå bærekraftsmålene. Samskaping for å hindre utenforskap er et viktig stikkord i den sammenheng. Det samme er kampen mot moderne slaveri. For kirken skal være der livet leves. 

 

Influenserteologi

Hva slags forkynnelse rettet mot ungdom kommer til uttrykk på sosiale medier? Tiktok, Instagram, Youtube og andre sosiale medier skaper plattformer for alle som har et budskap de gjerne vil dele. Også kristne. I alle fasonger. Hvordan møter vi barn og unge som tror at de som roper høyest i sosiale medier representerer alle kristne?

Influenserteologi har blitt et begrep. Men hva er det? Og hvorfor er det så viktig at vi følger med på hva som formidles av tro på Tiktok, Youtube og andre sosiale medier. Er det skadelig. Ungdommens kirkemøte satte dette temaet på dagsorden i 2021, og oppfordrer oss som jobber i kirken til å bruke disse plattformene slik at det blir et større mangfold av stemmer som blir synlige der.

 

En tro som bærer gjennom kriser 

Alle ønsker vi at barn og ungdom skal erfare en tro som bærer gjennom livet. Hvordan er den troen som bærer gjennom kriser? Siv Bonde i Kirkens Nødhjelp samtaler med Kari Øyen og Pio Ding, kollegaer med lang erfaring fra Sør-Sudan, et land i krise gjennom årtier.  

 

Produsenter

Årets produsent-team er Kristian Sandmark og Mari Cathrine Brostuen Hagen. Sandmark er ansatt på IKO og har lang erfaring med å produsere Trosopplæringskonferanser. Hagen er den ene av IKOs Kirkerotter og har sin erfaring som event-arrangør blant annet fra Fjellhallen på Gjøvik der hun nå har et engasjement som produsent for kulturarrangement.