Om konferansen

Trosopplæringskonferansen 2020: Mer enn ord

Innholdet blir publisert onsdag 14. oktober klokken 10.00

Vi formidler med det vi sier, og det vi ikke sier. Det vi gjør, og det vi ikke gjør. Kirkens språk er ikke bare ordene som forkynnes, men handlingene og fellesskapene som gjøres.

Årets konferanse vil se nærmere på språket i trosopplæringen – både verdiene og holdningene som ligger i ordene, men også i praksisene våre. Vi vil løfte fram inkluderende trosopplæring, åpne nattverdfellesskap og en bærekraftig kirkehverdag.

I løpet av konferansen vil vi dele gode trosopplæringspraksiser om musikk og liturgi, kunst og kirkeromspedagogikk, og de vanskelige samtalene.

Den digitale trosopplæringskonferansen 2020 består av en hovedsending (to deler på ca 45 minutter) fra studio i Holmlia kirke, og seminar fra hele landet. På konferansedagen onsdag 14.oktober fra klokken 10 vil det være mulig for deltakere og arrangører å snakke sammen på chat mens vi deltar på konferansen sammen. Sendingene og seminarene vil være tilgjengelige for alle deltakere ut året. 

Les mer om forslag til lokale arrangementer her

Trosopplæringskonferansen er Norges største og viktigste møtested for ansatte og frivillige som arbeider med menighetsutvikling, trosopplæring og barn og unge. Konferansen arrangeres årlig og er et samarbeid mellom Kirkerådet og IKO – Kirkelig pedagogisk senter.

Kort historikk
Trosopplæringskonferansen ble første gang arrangert i 2001. Da var om lag 200 deltakere samlet på Håndverkeren i Oslo. De påfølgende årene var konferansen innom Menighetsfakultetet, Hellerudsletta, Sentrum Scene, Gamle Logen og Folkets Hus. I 2008 hadde konferansen vokst seg ut av ordinære forsamlingslokaler, og dette var første gang konferansen ble holdt i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. I mange år var konferansen på Lillestrøm, og i 2014 ble det satt foreløpig deltakerrekord med i overkant av 1 800 deltakere. I 2017 flyttet konferansen til nye lokaler i The Qube på Gardermoen, hvor konferansen har vært de siste årene.

Trosopplæringskonferansen i  2021
Du kan allerede nå sette av datoen for Trosopplæringskonferansen neste år. Datoen er satt til 20. oktober 2021

 

1117340667_1476503915890377_7529077359624335051_n

Konferansen på sosiale medier

Du vil få informasjon om konferansen både her på nettsiden og i sosiale medier.

Følg @trosopplaringskonferansen på Facebook og Instagram.

Legg gjerne ut bilder selv og merke dem med #trosopplæringskonferansen!