Om konferansen

Trosopplæringskonferansen 2021: Drivkraft

Trosopplæringskonferansen i  2021

Hva er det som driver deg i arbeidet ditt? Vi mennesker drives av ulike ting, men det som er felles for alle som deltar på Trosopplæringskonferansen er drivkraften til at barn og unge skal bli bedre kjent med Gud og den kristne tro. Årets tema er DRIVKRAFT. Drivkraft er det som skaper bevegelse og framdrift, og på årets konferanse skal vi ha fokus på nettopp dette.

Etter månedsvis med annerledestid så tror jeg det blir fint å få noe felleskap igjen. Om det bare er med staben og noen frivillige, så er man likevel sammen med noen, også er vi sammen alle på konferansen om et faglig felleskap. Vi kan gjøre noe viktig sammen, og jeg tror det at det her kan være en konferanse som virkelig kan kickstarte oss etter en spesiell tid, hvor vi kan hente inspirasjon som vi kan bruke inn i det arbeidet som vi står i hver dag.
(Olaf Huuse Haraldstad, årets programleder i hovedsendingen). 

Les mer om hva programlederen ser fram til med årets konferanse her

Vi håper dere vil delta sammen med kollegaer, og få inspirasjon og faglig påfyll der dere er. Vi vil legge opp til innhold som passer godt for lokale fagsamlinger i staben eller andre grupper, i tillegg til at det vil være flere kortere seminar som passer å se sammen eller alene senere. 

Når: Onsdag 20. oktober 2021

Tilgjengelig: Alle påmeldte deltakere vil få tilgang til alt innhold i hele tre måneder fra konferansedagen, altså til og med 20. januar 2022. 

Produksjon: Hovedsendingen på årets konferanse er spilt inn og produsert i samarbeid med ansatte og elever ved Rønningen folkehøyskole.

Kort historikk
Trosopplæringskonferansen ble første gang arrangert i 2001. Da var om lag 200 deltakere samlet på Håndverkeren i Oslo. De påfølgende årene var konferansen innom Menighetsfakultetet, Hellerudsletta, Sentrum Scene, Gamle Logen og Folkets Hus. I 2008 hadde konferansen vokst seg ut av ordinære forsamlingslokaler, og dette var første gang konferansen ble holdt i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. I mange år var konferansen på Lillestrøm, og i 2014 ble det satt foreløpig deltakerrekord med i overkant av 1 800 deltakere. I 2017 flyttet konferansen til nye lokaler i The Qube på Gardermoen, hvor konferansen har vært de siste årene. I 2020 arrangerte vi en heldigital konferanse med innspilling i blant annet Holmlia kirke. Også i år blir konferansen digital, og vi skal spille inn hovedsendingen på Rønningen folkehøyskole. I år legger vi enda mer vekt på at innholdet passer til å arrangere en tverrfaglig fagdag for hele staben, eller samlinger i andre grupper. 

Trosopplæringskonferansen er Norges største og viktigste møtested for ansatte og frivillige som arbeider med menighetsutvikling, trosopplæring og barn og unge. Konferansen arrangeres årlig og er et samarbeid mellom Kirkerådet og IKO – Kirkelig pedagogisk senter.

Neste konferanse
Vi sees på fysisk konferanse neste år - onsdag 19. oktober 2022 på Gardermoen! 

1117340667_1476503915890377_7529077359624335051_n

Konferansen på sosiale medier

Du vil få informasjon om konferansen både her på nettsiden og i sosiale medier.

Følg @trosopplaringskonferansen på Facebook og Instagram.

Legg gjerne ut bilder selv og merke dem med #trosopplæringskonferansen!